Verificări antiplagiat

Scopul nostru este de a sprijini mediul academic și cercetătorii în prevenirea plagiatului și combaterea încălcării drepturilor de autor, precum și informarea cu privire la probleme de integritate academică. Creăm un sistem la nivel naţional cu scopul de a proteja împotriva plagiatului.

Plagiatul

Deși plagiatul nu este un fenomen nou, niciodată în istorie nu a fost mai ușor să fie folosit. Creșterea accesului la Internet și la resurse de cunoaștere devine nu numai o comoditate, ci și o tentație de a scrie lucrări apelând la renumita metodă copy-paste.

În același timp, profesorii nu reușesc întotdeauna să verifice cu atenție fiecare lucrare depusă și ar fi imposibil pentru ei să cunoască toate lucrările scrise într-un anumit domeniu având în vedere că se estimează că numai pe Internet se publică peste 2 milioane de articole anual. Problema este globală și nu poate fi subestimată, deoarece pune în pericol calitatea educației.

Cum evităm plagiatul?

Informează-te cu privire la ce este considerat plagiat și ce nu

Pentru a evita plagiatul, asigură-te că ești bine informat cu privire la tipurile de plagiat.

Citește politica universității cu privire la redactarea unei lucrări și a procedurii antiplagiat

Consultă ghidul de redactare înainte de a începe să scrii și citește cu atenție procedura antiplagiat a universității.

Începe din timp

Asigură-te că vei avea destul timp să studiezi, să iei notițe, să scrii și să revizuiești lucrarea. Dacă lași totul pe ultima sută de metri ai mai multe șanse să ajungi în situația de a plagiat, fie din lipsă de timp, fie din greșeală.

Nu uita să menționezi sursa originală a ceea ce ai preluat, fie că este un text, o idee sau o imagine

Trimiterile la sursa originală nu se fac doar pentru texte, ci și pentru imagini, tabele, grafice etc. care au fost preluate din alte surse, chiar dacă sunt de pe Internet.

Raportul de similitudine

Rezultatele sunt disponibile în maxim 24 de ore din momentul încărcării documentului. În anumite perioade, în special în perioada sesiunilor de iarnă/vară, durata poate fi prelungită cu până la 100 de ore. Este un timp estimat pentru serviciul de livrare, care, în unele cazuri excepționale, ar putea fi depăşit (prin urmare, verificarea în 24 de ore se doreşte a fi considerată o intenţie a noastră, dar nu şi obligaţia de a furniza serviciul în termen de 24 de ore).

Metode de detectare

Metodele de detectare a asemănarilor fac ca sistemul să evidenţieze expresiile utilizate frecvent. Cu toate acestea, influenţa unor astfel de expresii nu ar trebui să depăşească 5-10% din coeficientul de similitudine.

Coeficientul de similitudine

Este un indicator obţinut în urma împărţirii numărului de cuvinte dintr-un document analizat la numărul total de cuvinte din acel document. Coeficientul de similitudine reprezintă procentul numărului de cuvinte din document, identificate în alte surse, față de numărul total de cuvinte al documentului analizat.

Încărcare

Verificare

Raportare

Corecție

Livrare

RefBooks conține peste 3.500.000 de texte în limbi diferite, luate din baze de date precum Arvix.org (e-printuri în fizică, matematică, informatică, biologie cantitativă, finanțe cantitative, statistici, inginerie electrică și sisteme de științe și economie), Paperity.com (peste 6.500 de reviste științifice publicate pe baza accesului liber).

Parteneri

Rezultatele analizei

În urma analizei, sistemul emite un raport de similitudine, care conține mai multe elemente care vor ajuta la evaluarea unui text.

TEXT

Doi coeficienți de similitudine

Stabilesc valoarea procentuală din textul analizat care este identică cu alte documente.

TEXT

Coeficient legislativ

Stabilește valoarea procentuală din textul analizat care este identică cu textele din baza de date legislativă.

TEXT

Coeficient citate

Stabilește valoarea procentuală din textul analizat care este marcată cu ghilimele.

Calitatea textului

Raportul de similitudine nu dă un verdict cu privire la originalitatea unui text, ci este un instrument pe baza căruia se poate face o evaluare cu privire la originalitatea și calitatea textului.