Business coaching

Vă întrebați, probabil, ce este business coaching-ul, la ce folosește, cine și când are nevoie, care sunt metodele folosite, care sunt rezultatele lui concrete, care este profilul unui business coach de succes și cum îl vom deosebi de unul fals, unde îl putem întâlni și cum îl putem contacta și cum puteți deveni business coach de succes?

Ce este

Business coaching-ul?

Business coaching-ul este singura metoda de dezvoltare personală și profesională a unui antreprenor, prin care o persoană specializată, numită și business coach, ajută un antreprenor sau un manager general să își dobândească singur toate metodele și instrumentele profesionale prin care să își poată: stabili cele mai bune strategii de creștere sau de consolidare a afacerii; lua cele mai rapide, adecvate și garantate decizii în legătură cu oamenii și afacerile; identifica și stabili cele mai bune mecanisme de maximizare a afacerilor și de identificare a oportunităților de creștere a acestora; reforma echipa să obțină cele mai bune performanțe cu membrii echipei; să se dezvolte din punct de vedere profesional și personal; să își reechilibreze viața prin menținerea echilibrului dintre job și familie; să se dezvolte încontinu și să poată transfera toate competențele către membrii echipei.

Există un moment în viața unui antreprenor când trebuie să stea și să se întrebe de ce afacerea nu mai merge ca înainte, de ce angajații nu mai sunt la fel de motivați și de determinați, de ce clienții nu mai sunt atât de loiali și deschiși, de ce băncile nu mai sunt atât de deschise și de binevoitoare? Ei bine, răspunsul se află în schimbarea de atitudine și comportament a antreprenorului sau a general-managerilor și în lipsa de competențe și expertize aprofundate în management strategic și organizatoric. Cu alte cuvinte, criza a adus multe oportunități, dar și multe piedici, printre care și o concurență acerbă, precum resursele limitate în atingerea obiectivelor.

Cui ne adresăm?

CEO

Deținătorilor de afaceri și oamenilor care gestionează afacerile acestora, adică doar antreprenorilor, președinților de companii și general-managerilor.

Metode și expertize noi

Deoarece criza a fost factorul determinant în declanșarea eșecurilor afacerilor și antreprenorilor, specialiștii au identificat metode și expertize noi și eficiente pentru liderii lumii.

Coaching-ul de reconstrucție

Leadership coaching-ul constă în dezvoltarea tuturor competențelor aprofundate și a expertizelor liderilor, astfel încât aceștia să își exploateze la maximum potențialul.

PRP

PRP are ca scop diagnoza completă a antreprenorilor sau a managerilor pe 4 axe de diagnoză: credințele și valorile fundamentale ale managerului, familia, reconstrucția, competențele și expertizele.

Când trebuie să apelați

la business coaching?

Răspunsul se află în schimbarea de atitudine și comportament a antreprenorului sau ale general-managerilor și în lipsa de competențe și expertize aprofundate în management strategic și organizatoric. Cu alte cuvinte, criza a adus multe oportunități, dar și multe piedici, printre care și o concurență acerbă, precum resursele limitate în atingerea obiectivelor.

Când trebuie să apelați

la coaching?

Apelați la coaching atunci când afacerea stagnează sau nu se mai dezvoltă; angajații sunt din ce în ce mai demotivați și nu mai performează; simțiți că sunteți blocați și că nu mai puteți ieși din situația în care vă aflați; sunteți foarte stresați de viitorul de dezvoltare a companiei; simțiți că nu mai puteți exploata toate oportunitățile pe care le aveți.

Business coach-ul „copie”

Un business coach „copie” sau „fake” nu va livra decât lucruri generale și fără consistență. Nu are experiență și va încerca să minimizeze experiența și expertiza profesionistului, argumentând că nu ai nevoie de vechime sau de expertiză pentru a deveni bun coach: trebuie doar să fii un bun lider și un bun motivator, pentru a reuși în această meserie.

Diagnoză

Training

Mentorat

Dezvoltare

Reformă

După diagnoză, business coach-ul trebuie să vină cu un plan concret de reconstrucție pentru dvs. și pentru afacere, pe aceleași patru axe: durata programului, activități și acțiuni concrete, mod de interacțiune, primele rezultate previzionate și cum pot fi cuantificate.

Parteneri

Privire generală asupra programului

Programul este în deplin acord cu noul set de competențe ICF din noiembrie 2019.

TEXT

Perspectivă

O perspectivă actuală privind cultura organizațională de coaching și dezvoltarea stilului de conducere în concordanță cu imperativele secolului XXI

TEXT

Training

Training de dezvoltare a competențelor de coaching la nivelul solicitat de ICF la prima certificare

TEXT

Suport

Suport calificat personalizat pentru absorbția celor învățate în activitatea profesională a fiecărui participant

Punctul forte al programului

Un punct forte al programului îl constituie faptul că se desfășoară în grupuri mici de participanți atent selectați. Se crează astfel un cadru excelent de creștere, învățare, schimb de idei și de exersare a competențelor de coaching, oferindu-se fiecărui participant prilejul să se implice continuu în toate activitățile, să fie îndrumat personal și să lege relații profesionale și de prietenie durabile cu colegii săi de serie.